Passport

Történetek határtalanul.

Traffipax 2: Sztárfotók

2013. április 02. 17:13 - Vámos Sándor

Ahogy a lenti reklám is hirdeti:

blitzer10.jpgAz általunk készített fotók szebbek, gyorsabbak és kedvezőbb árúak. Foto Sobelewski.

Pontatlan beállítás

A rendőrségi fényképek nagyon sokszor tanúskodnak a pontatlan beállításokról, például a lenti esetben, ahol a szomszéd vágányon futó vonat vezetőjét buktatja le 96 km / h-s sebességnél. (Gondoljunk bele, a teljes vasúti menetrend ellenőrizhető a készülékkel, ugyanis ha a lakott területen belüli 50-re (+tolerancia) van állítva, minden, ennél gyorsabban haladó vonatot szorgalmasan lefotóz):

blitzer11.jpg

A természetfotós vonal

Erről az irányzatról már az előző részben megemlékeztünk az álcaháló kapcsán. A kresz, illetve minden ország közlekedésrendészeti előírása mindenkire vonatkozik, kivétel nélkül. Kivétel nélkül?

blitzer12.jpg

itt például (talán) egy kacsa hitelesítteti a sebességét ezen a rendhagyó módon. A lenti képen egy elszabadult lovat regisztrált a kamera (sajnos a sebességet is tartalmazó fejléc lemaradt):

blitzer13.jpg

Rendszám nélkül

Van amikor jogos a mérés, csak éppen az azonosíthatósággal akad némi probléma, azaz nincs például rendszám (oké, a fenti lovas és kacsás képekre is igaz ez a kitétel):

blitzer14.jpg

A két fenti kerékpárosnál is felmerülhet a szórakozás-faktor - erre utal a vigyorgásuk - amikor 71 km/h-val sikerült lefényképeztetni magukat. A lenti képnél viszont a szórakozás-faktor teljességgel alátámasztható:

 blitzer15.jpg

A rendszám nélküli autó valószínűleg átlépte a megengedett sebességet ("holdfénynél"), a többi, a fotón felbukkanó hmm.. objektum viszont nem biztos, hogy megtette ezt.

Gyorshajtás traktorral

Nem fénykép és reklámfilm, de a poénja jópofa:

Hitelesítés

Azt az urban legend-et szinte mindenki ismeri, amikor a szakadt autó (Lada, Wartburg, Dacia,..) tulajdonosa, hogy bizonyítsa, kocsija még el tudja érni a 100 km/h sebességet, ezt gyorshajtási fotóval kívánta bizonyítani. Mikor bement az örsre, hogy átvegye a fotót, az ott tartózkodók legnagyobb megrökönyödésére ujjongani kezdett, amikor a fotón meglátta a 100 fölötti értéket.

Nos, a lenti fotón a legenga valóságba átültetett megvalósítása látható, ami jó eséllyel és remélhetőleg csak poén, de ül:

blitzer16.jpg

 Erről a fényképről sem tudom megítélni, hogy valós vagy a fotoshoppal lett "feljavítva", mindenesetre a sebesség gyanús..

blitzer17.jpg

A sorozat részei

Traffipax 1: a rendőrök szemszögéből
Traffipax 2: Sztárfotók
Traffipax 3: A fagyi visszanyal

Ajánló

Változnak a német közúti büntetési tarifák és táblák
német „aszfalt-Rambó”-k

További írásaim az OB121 blogon:

A Davis-Besse atomerőmű esete a vírussal
Trainsurfing
A Trans-Szibéria gázvezeték 1983-as robbanása
A Stuxnet és hatásai (első rész, második rész)

komment