Passport

Történetek határtalanul.

A Windows 10 és az észak-koreai ultimátum

2015. július 14. 21:43 - Vámos Sándor

Észak-Korea zakkant agyú diktátora ismét feliratkozott az "aktuális nagyon hülyék" minden nap frissülő jegyzékébe. Kemény a verseny, a többi hibbant vezér mellett a szimpla üresagyú celebekkel is tartania kell tudni az iramot, ha a Kim a címlapokon akar maradni.

Véreskezűséggel már jó ideje nehéz érvényesülni, ez ügyben Sztálin elvtárs és a khmerek már elvitték előle a pálmát. Persze a légvédelmi ágyúval a rokonritkítás még egy darabig hírbe hozta, de aztán az „is” barmainak aberrált kivégzései itt is gyorsan kiszorították a vértől tocsogós hírversenyből. Ezúttal valami mást, „intellektuálisabb” dolgot céloztak meg tanácsadói minden koreai Cartman-jének.

interview.png

az Interjú plakátja

Azt, hogy a világot (és főleg az USA-t, Dél-Koreát, no meg Japánt) rendszeresen támadással fenyegeti Észak-Korea, már teljesen természetes – mondhatni, mindennapos – dolognak számít. Legutóbb az „Interjú” (IMDb: 6,7) című hollywoodi produkció megjelenése esetére fenyegette be a világot egy totális letámadással.

Persze a film alkotói éltek is a hype lehetőségével, rendesen megfuttatták filmjüket az ingyenreklámmal, és a teljes pályás világletámadás is elmaradt a bemutatót követően.

Jó, persze a Sony Pictures-t azért a kínaiakkal közösen sikerült meghekkelniük, de ezekre a szerverekre csak az nem jutott be eddig is, aki nem akart.

redstar10.pnga vörös csillag

Most ismét rászabadítanák a szabad világra a vörös veszedelmet, az egymilliós észak-koreai hadsereget, ha a Microsoft nem áll el a Windows 10 július 29-ére tervezett megjelentetésétől, az ugyanis – legalábbis Kim szerint – a koreai „Red Star OS” koppintása. Ráadásul személyesen Obama elnöknek kellene leállítania a vörös csillag bitorlását – legalábbis erről számolt be (azaz ezzel fenyegetőzött) az állami KCTV.

Kicsit ízlelgessük a plágiumvádat, amit a besértődött távol-keleti országocska vet a nyugat szemére, hiszen náluk (és úgy általában a térségben, főleg Kínában) legendásan komolyan veszik a szabadalmak védelmet. Nyilván az is a helyi logika része, hogy a plágiumvádat harctéren kell „tisztázni”, hiszen pont ilyen célokra tartják – és etetik, szemben a népességük többi részével – a hatalmas hadsereget.

redstar10_2.pnga vörös csillag ismét.

A Microsoft részéről komoly önuralomra vallana, ha nem élnének legalább egy geg elejéig az igyenreklám lehetőségével. Nyilván mondanom sem kell, hogy a két operációs rendszernek sok köze nincs egymáshoz, sőt, inkább azon lehet elmélkedni, hogy Kimék honnan lopták össze a vörös csillagot.
redstar10_3.pnga vörös csillag előnézete - tiszta Windows 10, nem?

Az operációs rendszer egy Linux disztribúció, aminek a harmadik verziója külsőségeiben leginkább az Apple OS X-re hasonlít. Igaz, a 4. verzió már inkább a Windows-ra hajaz, és ez a tény nyilván már elegendő okot szolgáltat az USA letámadására.

Download

A Red Star Version 3.0 a chip.de-ről letölthető, mazohistáknak kihagyhatatlan program. Külön érdemes figyelemmel kísérni a "hazabeszélő" add-on-ok viselkedését.

További, hasonló bejegyzések a passport blogon

Légiposta Észak-Koreába
Hét éve távozott köreinkből a nagy Türkménbasi

Az összes eddigi bejegyzés

Források

chip.de: Verbot für Windows 10: Nordkorea will Release verhindern, droht mit Krieg
chip.de: Red Star OS: Nordkoreas Windows- und Mac-Klone
focus.de: Nordkorea droht mit Krieg, falls Windows 10 auf den Markt kommt

A blog a Facebookon is elérhető, követhető és kommentelhető.

komment