Passport

Történetek határtalanul.

Adakozz!

2015. december 22. 13:45 - Vámos Sándor

Ez egy rövid bejegyzés, és nem azért, mert a téma érdektelen lenne; egyszerűen nem vág a blog profiljába. A passport.blog-gal az egyik célom pont az, hogy arra az egy-két percre, amíg – Ön is talán – olvassa a bejegyzést, kicsit sikerül elterelnem a figyelmet a napi gondokról, problémákról, és egy érdekességet felvillantani valahonnan, a határon – határokon kívülről.

Emellett viszont, és főleg karácsonykor nem szabad elfelejteni, hogy sokan vannak, akik – ha nem is feltétlenül rászorulnak – de hálásak egy kis segítségért, figyelmességért. Sokkal fontosabb módja a segítségnek, ha az nem alkalmi, hanem sok embernek valóban kiutat mutat a kilátástalan helyzetéből és példát formál még többeknek a környezetükben.

Nagyon szkeptikus vagyok a magyar adománygyűjtő szervezetek kapcsán, sok, túl sok korrupt de legalábbis problémás szervezet rontja a megítélésemet; a gyerekrákra gyűjtő, de a kórházaknak már pénzt nem juttató alapítványtól az élőállatokat ész nélkül osztogató szervezetig széles a paletta.

A Facebookon, egy ismerősöm megosztása nyomán „ismerkedtem meg” Juhász Zolival, alias „Shepherd”-del. Egy erősen megosztó, de nekem meggyőzően szimpatikus személyiség bontakozott ki az általa sűrűn és súlyos anyagokkal táplált komment-folyamból. Ő az az „őrült” a szó legnemesebb értelmében, – ha van ilyenje ennek a szónak, és remélem, van – aki odamegy, megcsinálja, megépíti, elmagyarázza a kiutat a reményvesztett embereknek.

Hogyan kell ólat építeni, jószágokat nevelni, terményt nyilvántartani, szövetkezetbe szerveződni és a megtermelt portékát eladni. A sárba sorvasztott magyar vidékeken próbálja megteremteni a felemelkedés feltételeit, magányos küzdelemben, mint Cervantes lovagja, Don Quijote. A megosztó stílusa nekem speciel bejön, ahogy osztja a fotelforralamárok hadait, akik mindent jobban tudnak és a legkomolyabb napi tevékenységük a „like”-ok osztása, és mások fikázása.

Így az ünnepek táján (főleg) kérlek téged is, kedves Olvasó, főleg ha sorsod Magyarország határain kívülre vetett vagy vezetett, szánj rá pár eurót a lelkiismereted megnyugtatására, hogy tettél valamit az otthon maradottakért a családodon kívül is.

Paypal-ben ez csak pár kattintás:
Paypal bejelentkezés → Mein paypal → Geld Senden → Geld an Freunde und Familie senden → E-mail cím bemásolása: online.shepherd@gmail.com → pár euró megadása és ennyi.

Juhász "Shepherd" Zoli Facebook oldala, és honlapja

Boldog Karácsonyt kívánok,
Statler & Waldorf
passport.blog.hu

komment
süti beállítások módosítása