Passport

Történetek határtalanul.

Amikor a mókus dönt a busz késéséről

2016. november 17. 13:04 - Vámos Sándor

mokus_01.png

Lassan itt az év vége (nah jó, annyira azért talán még nem) és a Berlini Közlekedési Vállalat (BVG) még nem hallatott magáról. Se gerillavideó, se semmi. Na de most!

De előbb hadd csigázzam tovább a kedves olvasó kedélyeit némi előzménnyel. A gerillavideóknak a németeknél (is) továbbra is nagy keletjük van, a jobban sikerültek gyorsan mémmé válnak, és futótűzszerűen terjednek a neten, és sokkal hatékonyabban jutnak el a nagyközönséghez, mint bármely milliószor agybarágott mélymosóhatású szupertrutymó.

A BVG előző nagy dobásáról már volt szó a blogon, itt, de a videót ismét befűzöm ide, mert

  • egyrészt tényleg annyira pocsék, hogy az már eszméletlen jó
  • sikerült egy új képességet (skill-t, ha úgy jobban tetszik) magamévá tennem, és feliratoztam a videót (a beillesztésével még küzdök, remélem az is összejött.  És igen, ott van a felirat a felúszó irányítópanel alatt. Az egeret távolabb kell vinni a lejátszástól, és akkor láthatóvá válik a magyar szöveg).

A fenti gerillavideó persze nem egyedül lóg az éterben, a Youtube-on, egy illusztris társaságot is rendeltem hozzá ebben a bejegyzésben.

No, de térjünk a lényegre, az új videó, mely a BVG belső működését mutatja be némi nem kevés öniróniával:

Nem vagyok szakfordító vagy ilyesmi, a felirattal megpróbáltam (nem szó szerint, hanem értelmezve) követni a németül elhangzottakat, több-kevesebb sikerrel.

A Kauflanddal egy új versenyző is beszállt a gerillavideózók egyáltalán nem zsúfolt ringjébe. Valószínűleg az Edeká-tól – ami szintén egy kiskereskedelmi lánc, csakúgy, mint a Kaufland – irigyelték el a tavalyi gerilla-sikereket, és ők egy Star wars fanokkal lepacsizó karácsonyi hóemberes-nagyvacsorás filmmel törtek be a piacra:

Remélem, az Edeka sem marad el a tavalyi teljesítményétől, jó lenne még valami humoros és friss ötletelést látni a tv és internetreklámok meglehetősen záptojásszagú piacán.

komment
süti beállítások módosítása